اولویتهای پژوهشی :
الف. اولویت های پژوهشی حوزه علوم و صنایع غذایی
1- ارزیابی میزان آلاینده های شیمیایی، میکروبی و بیولوژیک در مواد غذایی
2- بررسی خصوصیات ضدمیکروبی، ضد سرطانی، ژنتیک، شیمایی و دارویی گیاهان دارویی استان سمنان
3- استفاده از فناوری نانو و روش های نوین در تولید مواد غذایی آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی
4- ارائه روش های نوین در کاهش آلاینده های فلزی و شیمیایی، باقیمانده سموم شیمیایی و بیولوژیک، و دارویی در مواد غذایی
5- استفاده از انواع بسته بندی فعال، فیلم و پوشش های خوراکی ضدمیکروبی در تولید مواد غذایی
6- تولید غذاهای فراسودمند برای افراد و بیماران خاص
7- بررسی و امکان سنجی تولید مواد غذایی با استفاده از منابع بیولوژیک
8- تولید، ارزیابی و بهینه سازی تولید محصولات دارای کاربردهای غذایی، دارویی و آرایشی از گیاهان و میکروارگانیسم ها
9- بررسی انواع مقاوت های میکروبی و دارویی میکروارگانیزم های غذایی بیماریزا
10- بررسی انواع تقلبات مواد غذایی شامل نگهدارنده ها، افزودنی ها، مواد اولیه غیرمجاز، و غیره
11- بررسی خصوصیات محصولات پروبیوتیک و دارای پتانسیل پروبیوتیک بومی استان سمنان
12- بررسی در زمینه ارتقا ایمنی محصولات غذایی و ارزیابی ریسک محصولات غذایی
13- ارزیابی ویژگی های شیمیایی، بیولوژیک، فیزیکی و آلاینده های نمک خوراکی
14- بررسی کارایی روش های نوین تصفیه و تولید نمک خوراکی
ب . اولویت های پژوهشی حوزه تغذیه
1- ارزیابی نقش تغذیه در پیشگیری و درمان بیماری های مختلف (دیابت، بیماری های کلیوی، بیماری های قلبی-عروقی.. )
2- شناخت ریز مغذی ها و فاکتور های تغذیه ای تاثیر گذار بر سلامتی
3- بررسی ارتباط بین الگوی تغذیه ای با بیماری ها: بیماری های مزمن، بیماری های اتوایمیون و...
4- شناخت و تحلیل تعیین کننده های امنیت غذایی و سلامت تغذیه و وضعیت امنیت غذایی و سلامت تغذیه جامعه و بررسی روش های مداخله در جهت بهبود آن
5- بررسی عادات غذایی، الگوهای غذایی و در گروه های مختلف (کودکان، مادران، ورزشکاران، و...)
6- بررسی نیازهای تغذیه ای خاص مردم استان سمنان با توجه به شرایط اقلیمی، ژنتیک، قومیت و سایر عوامل تاثیرگذار
7- بررسی راهکارهای بهبود و تصحیح تغذیه بیمارستانی
8- ارزیابی برنامه های بهبود تغذیه در نظام بهداشتی
9- بررسی اختلالات وزن، شناخت و تحلیل تعیین کننده ها، روش های مداخله و ارزیابی آنها
10- بررسی اختلالات رشد، تکامل و تغذیه در کودکان و نوزادان
11- اپیدمیولوژی معکوس در تغذیه و رفتار اجتماعی
ج. اولویت های پژوهشی حوزه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی
1- ارزیابی و ارتقای کیفیت فرایندهای مرتبط با تولید، نگهداری و عرضه مواد غذایی
2- کنترل کیفیت مواد غذایی
3- عملکرد شواهد-محور در کیفیت و سلامت مواد غذایی